Lipirea tapetului, nu mai este un proces greu, datorită căruia ar trebui să chemăm montatorul. Cu ajutorul consilierii noastre "Cum tapetăm" veți reuși cu succes montarea tapetului sau a fototapetului , și singuri cu rezultate perfecte.

 1. Verificarea tapetului înainte de aplicare
 2. Pregătirea suportului pentru lipit
 3. De ce veți avea nevoie pentru lipirea tapetului
 4. Informații importante pentru lipirea tapetului
 5. Lipirea tapetului – pas cu pas
 6. Bordura

Cum lipim tapetul (INSTRUCȚIUNI)

Verificarea tapetului înainte de aplicare

Întindeți tapetul vlies pe o suprafață curată și uscată și atent veriticați perfectitatea lui.Tapetele cu același cod numeric trebuie să aibă același număr de lot de producție pentru a garanta nuanțe de culori identice (de exemplu #6238-12, lotul de producție 9A). Atâta timp cât lotul de producție diferă, vă rugăm nu despachetați ambalajul, vom înlocui tapetul cu același lot. Fototapetele nu au GO-PRO, deci lotul nu este important.

De asemenea, este important să verificați ca nuanțele de culoare să fie identice, orice pete și orice diferențe de culoare. Dacă, indiferent cu ce, nu sunteți de acord, nu tăiați și nu lipiți. Pot fi reclamate doar rolele intacte.

Atâta timp cât lotul și nuanțele sunt corespunzătoare, puteți continua cu următorul pas.

Pregătirea suportului pentru lipit

Suprafața peretelui trebuie să fie solidă, de aceeași culoare, uscată, curată, dreaptă să fie îndepărtate imporitățile sau petele de grăsime. În cazul neregularităților vă rugăm să le egalizați cu chit. Vechile tapete, vopselele solide sau pe bază de ulei trebuiesc îndepărtate în totalitate de pe perete. Folosiți doar produse sigure pentru a nu apărea pete care ar putea transpare prin tapet.

Controlați umiditatea și absorbția substratului/peretelui înainte de lipirea tapetului.

Suprafețele umede nu sunt potrivite pentru lipirea tapetului, de aceea ideal este să controlați umiditatea peretelui. Testul se poate efectua astfel: lipiți pe perete o folie de platic cu dimensiunea de 10x10 cm de jur imprejur cu ajutorul unei benzi adezive. După 24 de ore verificați. În cazul în care folia nu este aburită, substratul este bun.

În cazul în care peretele nu absoarbe indicat este să-l șlefuinți înainte.

Pe tencuiala proaspătă, gips-carton sau orice altfel de suport, aplicați un grund care va egaliza perfect. Atâta timp cât suportul nu permite penetrarea, se va ajunge la o uscare rapidă a adezivului și nu va permite aderarea tapetului vlies. Penetrarea se poate face cu ajutorul soluției Pufas, sau eventual a adezivului pentru tapete conform instrucțiunilor producătorului. În momentul aplicării tapetului substratul poate avea o culoare diferită

De ce veți avea nevoie pentru lipirea tapetului

Alegerea corectă a ustensilelor care vă vor ușura munca la lipirea tapetului vlies pe perete.

 • Adeziv pentru tapet (adeziv special pentru tapete vlies Euro 3000 vlies Pufas)
 • găleată pentru pregătirea adezivului
 • fir cu plumb(sau obiect mai greu pe fir)
 • spatulă
 • rolă pentru întinderea adezivului
 • cilindu de presiune sau perie pentru tapet
 • cuțit de tăiere cu lamă ascuțită
 • metru
 • burete umed
 • creion

Aplicarea tapetului pe perete, tăierea tapetului

Lungimea fâșiei de tapet va fi mai mare decât înălțimea încăperii cu 5 cm mai mult în sus și în jos pentru aliniere. În cazul unui tapet cu model, fâșiile vor fi aliniate în așa fel încât să mereu să urmeze începutul modelului. Partea de sus a tapetului este indicat să o marcați întotdeauna cu creionul pentru a împiedica răsturnarea în oglindă a modelului. .

De ce veți avea nevoie pentru lipirea tapetului

Informații importante pentru lipirea tapetului

 • Tot timpul lipiți tapetul la lumina zilei, cu fereastra și ușa închisă și nu închideți încălzirea. Atâta timp cât adezivul se usucă rapid, vor apărea bule cu aer. Temperatura ideală pentru lipirea tapetului în încăpere este de 20 °C. Nu accelerați uscarea adezivului prin intensificarea căldurii.
 • La aplicarea tapetelor vlies adezivul se întinde doar pe perete.
 • Pe tavane indicat este să lipiți în doi
 • Întrerupeți alimentarea cu curent electric dacă lipiți tapete în jurul prizelor sau întrerupătoarelor.
 • Când lipiți tapetul pentru nișe de fereastră, lăsați fășia mai mare și apoi tăiați-o exact.
 • În dreptul radiatoarelor este indicat să lăsați fășia mai mare cu 10-15 cm.

Lipirea tapetului – pas cu pas

 1. Prima fâșie de tapet o lipim de la fereastră spre ușă. Înainte cu firul cu plumb vom trage o linie verticală. Fâșiile de tapet le lipiți paralel unul lângă altul, doar în locuri problematice le puteți suprapune.
 2. Aplicați adezivul pe suprafața peretelui (adezivul poate fi aplicat cu ușoară depășire a suprafeței decât este fășia de tapet). Cu spatula întindeți adezivul într-un unic strat subțire. Aveți grijă ca stratul de adeziv să nu fie prea gros.
 3. Luați prima fășie de tapet. Controlați unde este partea superioară. Treptat lipiți tapetul de sus în jos. Cînd faceți legătura controlați continuarea modelului tapetului și dacă este necesar cu o mișcare fină mișcați tapetul pe perete.
 4. Pentru a evita apariția bulelor de aer, neteziți tapetul la lipire dinspre centrul fășiei spre exterior cu peria de tapetat prin bătaie ușoară spre îmbinare. Anumite bule de aer nu vor putea fi îndepărtate, acelea ar trebui să dispară în maxim 3 zile.
 5. Marginile tapetului care depășesc partea de jos, le veți tăia cu un cuțit ascuțit cu ajutorul liniarului. Dacă este posibil surplusul de adeziv îl îndepărtați imediat cu ajutorul buretelui umed.
 6. După terminarea lipirii tapetului recomandăm o trecere ușoară peste el cu un cilindru pentru o aderare perfectă.

Bordury

Dacă doriți să personalizați peretele cu ajutorul unei borduri, pe tapetul uscat trasați o linie cu ajutorul creionului și a liniarului locul unde doriți să puneți bordura. Cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit și a liniarului tăiați tapetul și apoi îndepărtați respectiva fâșie. Lipiți bordura pe locul respectiv. În caz major bordura poate fi lipită direct pe tapet cu ajutorul adezivului Pufas. Dar la tapetele GO-PRO nu recomandăm.

Vă dorim mult succes la aplicarea tapetului. Să vă bucurați zilnic de noul Dvs. tapet!

Transport gratuit

Transport gratuit

Transport gratuit pentru peste 400 RON. Vom livra mărfurile prin intermediul următorilor transportatori: Coletaria, FAN Courier, Cargus sau DPD

Banii inapoi garantat

Banii inapoi garantat

Aveți dreptul de a anula și returna comanda în termen de 30 de zile și fără nicio justificare.

O gamă largă de produse

O gamă largă de produse

Există mai mult de 10.000 de produse din oferta noastră. Suntem producători de decorațiuni interioare și parteneri mândri ai brandurilor de renume mondial.